diz kapağı ağrısı, diz kapağı ağrısına ne iyi gelir, diz kapağı neden ağrır, diz kapağı ağrısı nedenleri, diz kapağı ağrısı tedavisi, diz kapağı ağrısı nasıl geçer, diz kapağı ağrısı neden olur

20 Şubat 2017 Pazartesi

Diz Kapağında Kireçlenme Nedenleri ve Bitkisel Tedavisi

 
Kireçlenme Nedenleri ve Bitkisel Tedavisi

Diz Kapağında Kireçlenme Nedenleri ve Bitkisel Tedavisi

Diz kapağında kireçlenme altmış beş yaş ve üstünde görülen kronik bir eklem rahatsızlığıdır. Hemen hemen her insan da görülebilen bir rahatsızlıktır. Kireçlenme kısacası kemik uçlarını örten kıkırdakta bozulmaların olmasıdır. Diz kapağın da bunun haricinde kireçlenme olma sebebi ki bunu bizzat ben de yaşadım belli bir zaman alçıda hareketsiz kalmasından dolayı meydana gelmektedir.

Diz Kapağında Kireçlenme Belirtileri

Diz kapağında kireçlenme belirtileri altmış beş yaş üzerindeki sabahları yada belli bir zaman dinledikten sonra görülen tutulma ve ağrılar, merdiven çıkarken, yürüme yada nesneleri yerinden kaldırırken yaşanan zorluklardır. Alçı sonrası kireçlenmenin en güzel belirtisi ise hareket ettirememektedir.

Diz Kapağına Bitkisel Yağ ile Tedavi

Özellikle kırıklardan dolayı alçıya alınan eklemler de görülen kireçlenmeler için bitkisel yağların önemi oldukça geniştir. Sizler için kireçlenmelere karşı bitkisel yağlar ile hazırlanan "kür" önerisinde bulunacağım, ihtiyacınız olan malzemeler ile birlikte yapılışı aşağıda yer almaktadır.

Malzemeler

    Sızma Zeytin Yağı (Yarım Çay Bardağı)
    Çörek Otu Yağı (Bir Yemek Kaşığı)
    Limon Yağı (Bir Tatlı Kaşığı)
    Biberiye Yağı (İki Tatlı Kaşığı)
    Kekik Yağı (Bir Tatlı Kaşığı)

Uygulanışı

Üst tarafta saydığımız bitkisel yağları, cam bir kaba koyup karıştırınız. Kireçlenmiş olan alana masaj yaparak sürünüz. Biz bu masajı yaptıktan sonra buz dolabı streci ile sararak 1 kaç saat beklettik yararını da gördük.

Kireçlenmeye Bitkisel Çay

Kireçlenme için bitkisel çaylardan 1 tanesi de kırık kilit otu çaylarıdır. Kireçlenme ile birlikte, mide kanaması, akciğer hastalıklarına, böbrek rahatsızlıklarına iyi gelen şifalı bir bitkidir.

Yapılması ve Uygulanması

Kırık kilit otunun tohumlarını balla karıştırarak yer iseniz kireçlenmeye iyi gelecektir. Kırık kilit bitki çayını da kendiniz de yapabilirsiniz. Yapmanız gereken ; bir bardak haşlanmış suya 1 kaşıktan az kırık kilit otu atınız ve beş – yedi dakika demlemesini beklemelisiniz. Ayrıca taze olarak tüketmeyi ihmal etmeyiniz.

Dikkat ! Gün de iki bardaktan fazla kırık kilit çayı içmeniz, mide bulantısına sebep olabilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.