diz kapağı ağrısı, diz kapağı ağrısına ne iyi gelir, diz kapağı neden ağrır, diz kapağı ağrısı nedenleri, diz kapağı ağrısı tedavisi, diz kapağı ağrısı nasıl geçer, diz kapağı ağrısı neden olur

23 Şubat 2017 Perşembe

Dizlerde Uyuşukluk Ve Üşüme Neden Olur

 
Dizlerde Uyuşukluk Ve Üşüme

Dizlerde Uyuşukluk Ve Üşüme Neden Olur

Bazı bireylerin dizlerinde uyuşukluk ve üşüme hissi vb. şikayetleri olabiliyor. Bu şikayetler değişik problemlerden kaynaklanabilir. Dizlerinde ağrı, yürürken ve eğilip kalkarken acı ve bununla beraber üşüme, uyuşukluk var ise vakit kaybetmeden "ortopedi uzmanına" başvurmanız gerekebilir.

Başvurulan "ortopedist" hastanede ilgili testler, röntgen yada "MR" sonuçlarına göre tanı koyarak tedavi uygularlar. Diş üşümesinde de diğer üşüme belirtileri gibi ilk aklımıza gelen kansızlıklar olabilir. Yapılan testte kansızlık çıkar ise o konuda da tedaviye başlanmalıdır.

Sadece dizlerde değilde genel olarak vücudun bütününde veya çeşitli alanlarında uyuşmanın nedenleri ;

Sinir yada Kan Damarına Basınç :

Uzun süre aynı pozisyonda oturunca, uyuyunca vücudun o alanında sinire basınç yaparak, karıncalanma veya uyuşma olur.

"Karpal Tünel Sendromu" :

Geceleri elinizde ve bileğinizde uyuşma var ise, giderek artan uyuşma elinizi ve parmaklarınızı güçsüzleştiriyor ise muhtemelen uzun süre " mause " kullanma veya kuvvet gerektiren aletleri kullanmaktan kaynaklanıyor olabilir. Bu durum kendiliğinden geçer veya ağrı kesici yada bileklik gerekebilir.

Raynaud Hastalığı:

Bu hastalıkta eller ve ayakların parmakları uyuşup, beyazlaşır, sonra mavileşir, soğuk havalarda kızarır ve ısındıkların da ise acır. Bu belirtiler küçük kan damarları ile ilgili bir problemin göstergesidir.

Disk Fıtığı:

Sırtınızın alt kısmında hareket edince artan bir ağrı, baldırda yada bacaklarda ağrı, uyuşma ve karıncalanma şikayeti görülür. "Disk fıtığı" yada disk kayması eklemlerde omurga kemiklerinin arasındaki düz, yuvarlak yastıkların yerinden çıkması ile oluşur. Sırtta yaralanma, kas zayıflığı yada şişmanlık çok görülen sebepleri arasındadır.

İnme veya Geçici İskemi Krizi :

Kol ve bacaklarda güçsüzlük her zaman olmasa da vücudun bir tarafında uyuşma veya karıncalanma, anlaşılamaz konuşma, bulanık yada ikili görme, bilinç bulanıklığı ve baş dönmesi şikayetleri bulunur. Bu uyarıcı belirtiler geçici iskemi krizinin yada inmenin habercisi olabilir.

Uyuşma ve üşüme olan bölgeye ne yapabilirsiniz?

- Uyuşan ve üşüyen alana masaj yaparak kan dolaşımı arttırabilirsiniz.

- Uyuşan vücut alanını hareket ettirebilirsiniz.

- Uyuşukluk ve ya üşüme olan alanı sıkan çorap ve giysilerinizi gevşetebilirsiniz.

- "Raynaud" hastalığında, el veya ayaklarınızı ısıtın.

- Disk kayması var ise, dizlerinizin altına yumuşak bir yastık koyarak yere uzanın yada dizlerinizin arasına yastık koyarak yatın.

- Boyun ve sırttaki sertleşme için hekiminizin önerdiği kas gevşeticileri kullanın.

- Yorucu işleri yaparken mola verin yada başka bir iş yapın.

- Klavyeyle çalışma masası konumu, el, bilek veya kol pozisyonu için uygun olmalıdır. Dizlerinizi ısıtacak yün çoraplar ve dizlikler kullanın.

- Aşırı soğuk, dolaşım problemi, "romatizmal artrit", kansızlık, şeker hastalığı gibi şikayetlere sebep olabilir. ***

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.