diz kapağı ağrısı, diz kapağı ağrısına ne iyi gelir, diz kapağı neden ağrır, diz kapağı ağrısı nedenleri, diz kapağı ağrısı tedavisi, diz kapağı ağrısı nasıl geçer, diz kapağı ağrısı neden olur

25 Şubat 2017 Cumartesi

Dizler İçin Nasıl Egzersiz Yapılmalı

 
Dizler İçin Nasıl Egzersiz Yapılmalı

Dizler İçin Nasıl Egzersiz Yapılmalı


Diz ağrıları çekenler için yararlı diz egzersizlerini sizler için derledik. Ama öncelikle diz ağrılarının nasıl anlaşılacağına bir göz atıyoruz.

- Diz çöküldüğünde zorlanmalar
- Merdiven iner-çıkarken zorlanmalar
- Diz bükülü pozisyonda uzun süre oturulduğunda zorlanmalar
- Çömelip kalkıldığında zorlanmalar

dayanılmaz bir ağrı oluşu. Gerek yaş, gerek ise kemik erimesi, kireçleme, aşırı kilolar diz ağrılarına neden olur. Diz ağrıları için genelde ilaç, krem vs. bir takım uygulamalar yaparız. Neden ise egzersiz yada hareket ile geçebileceği hiç aklımıza gelmez. Egzersiz daha sağlıklı, daha ucuz ve kalıcı bir yoldur.


Dizler İçin Faydalı Diz Egzersizleri

- Yaklaşık otuz cm. yüksekliğinde bir basamak üzerine çıkınız, dizleri gergin tutarak üç sn. bekleyin ve inin.

-  Topuklar yerde, parmaklar yaklaşık beş cm. yüksekliğinde bir basamakta olmak üzere, basamak üzerinde parmak ucuna çıkılır ve inilir.

-  Topuklarınız yere tam değecek bir biçimde bir tabureye oturun Bu şekilde bir dizinizi düzleştirerek bacağınızı yukarı doğru kaldırın, beş saniye bacağınızı bu şekilde tutun ve yavaşça aşa doğru indirin. Aynı hareketi öbür bacağınızla da tekrarlayın. Bu hareketi yaparken bacağınızın yere paralel olmasına dikkat edin.

-  Bir duvara yarım metre uzakta durun ve sırtınızı tam olarak duvara doğru  yaslayın. Sırtınızı duvardan ayırmadan dizleriniz doksan derece bükülecek biçimde çömelin. Bu pozisyonda beş′e kadar sayın ve sırtınızı duvardan ayırmadan dizlerinizi gererek doğrulu verin. Bu hareketi yaparken aşırı çömelmemeye dikkat ediniz. Yardımcı olarak altınıza bir tabure koyabilirsiniz.

-  Yüz üstü yere uzanın. Bir bacağınızı dizinizi bükmeden ve kalçanızı fazla zorlamadan yukarı doğru kaldırın.

-  Bir bacağınız dizden bükük, diğeri ise düz olarak sırt üstü yere uzanın. Düz olan bacağınızı yerden bir karış yüksekliğe doğru kaldırıp bu pozisyonda yaklaşık 10 saniye tutun,  ve indirin. Aynı hareketi diğer bacağınızla da tekrar edin.

-  Yüz üstü yere doğru uzanın. Ayaklarınızın altına rulo biçimine getirilmiş bir kaç havluyu destek olarak koyunuz. Bu pozisyonda sıra ile dizlerinizi gererek ayaklarınızı desteğe bastırınız.

-  Sırt üstü yere doğru uzanın. Dizlerinizin altına rulo şekline getirilmiş bir kaç  havluyu destek olarak koyun. Ayaklarınızı yukarı kaldırırken dizlerinizi desteğe bastırınız.

-  Aynı hareketi ayak bileklerinize ağırlık koyarak da ve ayaklarınızı bir bir kaldırarak  da tekrarlayınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.