diz kapağı ağrısı, diz kapağı ağrısına ne iyi gelir, diz kapağı neden ağrır, diz kapağı ağrısı nedenleri, diz kapağı ağrısı tedavisi, diz kapağı ağrısı nasıl geçer, diz kapağı ağrısı neden olur

2 Mart 2017 Perşembe

Diz Burkulmasına Karşı İyi Gelen Şeyler


Diz Burkulmasına Karşı İyi Gelen Şeyler


Diz Burkulmasına Karşı İyi Gelen Şeyler 


Diz burkulması sert ağrıları olan hastalıklardan biri olsa da evde yapacaklarınız ile diz burkulması problemini ciddi anlamda dindirebilirsiniz. Burkulan dize bitkisel tedavi uygulaması her ne kadar pozitif sonuçlar doğursa da günümüzdeki modern tıbbın imkanlarından da yararlanılmalıdır. Diz burkulması için birden çok tedavi yöntemi bulunmaktadır fakat bu tedavi yöntemlerinin hepsini uygulamaya başlamadan önce dizinizde oluşan burkulmanın sertliğini ve oluşan zararın ne kadar olduğunu belirlemelisiniz. Bunu yapmanızın temel nedeni acil müdahale edilmesi gerekilen durumların da oluşabilme ihtimalinin fazla olmasıdır. Genellikle diz burkulması sonucunda "tendonlarda" yırtılmalar oluşmuş olabilir. "Tendonlar"da oluşan yırtıkları tek başınıza iyileştiremeyeceğiniz için en kısa zamanda, size en yakın olan sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekmektedir.

Dizinizde oluşan burkulmanın dozajı düşük ise burkulan alanın şişmemesi adına ilk etapta soğuk kompres uygulayınız. Ayrıca bacağınızı yüksekte tutmanız, meydana gelen ağrıların bir nebzede olsa azalmasını sağlayacaktır. Ayrıca dizinizde oluşan burkulma devamlı olarak oluşan bir hal aldı ise evinizde burkulmalar için dizlik bulundurmanızda yarar var. "Medikallerden" alacağınız dizlikler sayesinde gün içerisinde diziniz daha az hareket edecektir ve buda iyileşme zamanını ciddi manada hızlandıracaktır. Bu etkisinden dolayı devamlı olarak dizinde burkulma olan bireylerin ev ortamında dizi sabitleyici etkisi olan dizlikleri bulundurmasında yarar vardır.
Diz burkulmasının evde tedavisi

Diz burkulması yaşayan bireyler dizlerine her hangi bir şey uygulamaya başlamadan önce oluşan zararın ne denli şiddetli olduğunu tespit etmesi gerekmektedir. Bir yere uzanın ve problemli olan bacağınızı sağa sola hareket ettirmeye çalışın. Fazla ağrı olmadan hareketleri gerçekleştirebiliyor iseniz tendonlarınız zarar görmemiş demektir. Fakat hareket ettirmede ciddi problemler var ise bu durumu ciddiye almalı ve en yakın sağlık kuruluşuna gitmelisiniz. Büyük ihtimalle tendeonlarınızda kopma olmuş olabilir. Tendon kopmaları için evde yapılabilinecek her hangi bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Zararı belirlemek için yaptığınız bu uygulamadan sonra diz kapağınıza bir dokunun. Bu dokunma sert ağrılara sebep olmuyor ise diz kapağınızda her hangi bir kırılma yoktur fakat ağrılar çok şiddetli ise en kısa vadede bir "ortopedi doktoruna" gitmeniz gerekiyor.

Diz burkulmaları ilgili alanda ciddi şişkinliklerin ve morarmaların oluşmasına sebep olacaktır. Bu şişlikleri ve morarmaları engellemek adına ilk etapta ev ortamında buz uygulaması yapınız. Yapacağınız buz uygulaması şişkinliğin azalmasını ve morarmaların azalmasını sağlayacaktır. Buz uygulamasını en yakın sağlık kuruluşuna gidene kadar devam ettirmelisiniz. Beş dakikalık yapacağınız bir buz uygulamasının çok bir faydası olmayacaktır.

Diziniz burkulduktan sonra önemli bir durum oluşmamış ise yapmanız gereken en önemli olay buz uygulamasıdır. Burkulan alana buzu uygulayın ve bacağınızı yüksek bir yerde tutmaya çaba gösterin. Mecbur kalmadığınız sürece ayağa kesinlikle kalkmayın. Ayağa kalkmanız bacağın baskıya uğramasına sebep olacağından iyi ayağınızı kötü bir hale getirebilirsiniz. Yaklaşık olarak aradan bir hafta geçmiş olmasına rağmen ayağınızdaki ağrı ve şişlik yok olmadı ise en çabuk zaman içerisinde alanında uzman bir hekime görünün. Doktora gitmenizin temel amacı sorununuzun derinlemesine incelenmesini ve burkulma olayının tekrardan yaşanmasını engellemektir. Zaman ilerledikçe bacağınızın eski sağlığına ve gücüne kavuşması için farklı bir çok egzersizler yapmanızda yarar var. Bacağınız sürekli olarak hareketsiz kalır ise bu durum kasların zayıflamasına sebep olur. Bu yüzden kasların eski gücünü yakalaması için hekiminiz tarafından tavsiye edilen "diz burkulması egzersizlerini" yapmalısınız.
***

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.