diz kapağı ağrısı, diz kapağı ağrısına ne iyi gelir, diz kapağı neden ağrır, diz kapağı ağrısı nedenleri, diz kapağı ağrısı tedavisi, diz kapağı ağrısı nasıl geçer, diz kapağı ağrısı neden olur

3 Mart 2017 Cuma

Diz Burkulması ve Diz incinmesi Nedenleri

Diz incinmesi Nedenleri

 

Diz Burkulması ve Diz incinmesi Nedenleri

Kaslardaki incinmeler, kaslara yapılan İSTEKSİZ ve ağır yüklenmelerden ve egzersizlerden önce yeterince ısınmamaktan oluşabilir. Lifler gerilebilir ve hatta yırtılabilir ve hasar alan bölgenin kanamasına sebep olur. Burkulma, vücudun belli kısımlarındaki isteksiz ve anormal hareketler sonrası oluşur.

Dizde ve ayak bileğinde oluşan bağ zedelenmeleri yani yırtılmalar futbol ve benzeri sporların beraberinde getirdiği tehlikelerdir. Vücudun ağırlığını taşıyan bacaktaki eklemlerin isteksiz bir şekilde çevrilmesi ve bükülmesi büyük zararlara yol açabilir. "Tendinit" ( tendon iltihabı veya kiriş iltihabı ) çalışırken veya belli sporları yaparken, devamlı aynı hareketlerin tekrarlanması sonucunda oluşur.

İncinme belirtileri; Ağrı, şişkinlik ve morarma genel incinme belirtileri arasında olabilir.
 
Burkulma belirtileri; Ağrı, katılık ve hareketsizlik ve hemen şişme özellikle burkulma belirtileri arasındadır.

Diz ve ayak bileği bağlarında zedelenme (Yırtılma) belirtileri; Şiddetli ağrı, diz veya ayak bileğinde anormal görüntü, ağrıyan bacağın üstüne basamama gibi genel belirtilerdir.

Tendinit belirtileri; Ağrı yada incinme, kası özgürce hareket ettirememe gibi genel tendinit belirtileri olabilmektedir.


İncinme ve burkulmalar için, doktorlar 4 temel işlem önerir: İstirahat, buz , kompres askıya alma. Bunların yanında, Mikrop önleyici ağrı kesicilere de ihtiyacınız olabilmektedir.

Bağ yırtılmaları ameliyatla tamir edilebilir, veya eklemi sabit tutmaya yarayacak biçimde alçıya alınması gerekebilir. Tendinit, genellikle ağrıya ve zarara sebep olan hareketten kaçınarak iyileştirilebilir. Bunun yanında hareket esnasında çoğunlukla esneme hareketleri yapma ve duruş-oturuşu düzeltme, kısa vadede mikrop engelleyici ilaçlar da tendinite iyi gelebilir.

Rotator manşet tendiniti, omzun arkasında, kafa üstü hareketlerine bağlı olarak gelişebilir.

Omuz çıkığı, kemiklerin, kendilerini bir arada tutan dokuları gerip eklem dışına çıkmasından sonra oluşur.

Dirsek ağrısı defalarca yinelenen hareketlere bağlı olarak oluşur.

Bel ve civarındaki ağrılar, kas lifleri gereğinden fazla gerilip birbirinden ayrıldığında ortaya çıkar.

Koşucularda çoğunlukla diz arkası kirişlerinin sakatlanması problemleri görülür.

Dizdeki ağrı, diz bağlarının veya kemiklerin sürtünmesini önleyip eklemleri ayıran kıkırdak dokunun yırtılmasına sebep olan sakatlanmalar sonucu ortaya çıkabilir.

Bilek burkulması, kemikleri birbirine bağlayan dokuların hasar görmesi sonucu oluşur.

Aşil tendonu tendiniti, baldır kaslarını topuğa bağlayan doku olan tendonun mikroplanması sonucunda oluşur.  Hasar görmüş kas yada eklemi kullanamıyor veya kullanırken çok acı çekiyor isenız, problemli eklemin şeklinde bozukluk var ise, zarar görmüş alanda kas yada bağ yırtılması olduğunu düşünüyor iseniz, bir kemiğinizin kırılmış olmasından şüphe ediyor iseniz burkulma ve incinmeler için doktora başvurmalısınız.

Burkulma ve incinmeler için Alternatif ve Bitkisel ve tedaviler

İncinme ve burkulmalar için aroma terapi ile tedavi yöntemi; Burkulmalar için, çördük otu ve mercan köşk uçucu yağlarından 2'şer damla ılık banyo suyuna ekleyiniz. Alternatif olarak, 2'şer damla çördük otu ve mercan köşk uçucu yağlarını bir çay kaşığı badem yağı ile karıştırın ve burkulan yere masaj yaparak sürünüz. Sonrasında, bir mendili veya el, yüz havlusunu iyice ıslatacak kadar suyun içine, bu uçucu yağlardan 5'er damla damlatarak soğuk kompres uygulayın. Kompresi yerinde tutabilmek için etrafına sargı bezi sarabilirsiniz. Uyarı ! Gebe iseniz, çördük otu uçucu yağı kullanmayınız.

Burkulma ve incinmeler için Homeopati tedavisi; Bu tedaviyi uygulamadan On Beş dakika önce ve sonrasında, hiçbir şey yiyip içmeyiniz ve dişlerinizi fırçalamayınız. Kas incinmeleri için, her 30 dakika da 1 kez, toplamda ON doza kadar 30c Arnica alabilirsiniz. Ardından, ağrı geçene kadar günde Dört kez 6c Rhus toxicodendron alınız. Burkulma veya tendinit var ise, her 30 dk. da bir, toplamda ON doza kadar 30c Arnica alın ve peşinden ağrı azalana kadar günde Dört kez 6c Rhus toxicodendron (sedefotu) kullanınız.

İncinme ve Burkulmalar için Bitkisel Tedavi; Karakafes, burkulma ve incinmelerden ileri gelen şişkinlik ve morlukları geçirmekte kullanılabilir. Kara kafesi demleyip soğuttuktan sonra, soğuk sıvıya temiz bir bezi batırıp ağrıyan alana kompres uygulayın. Demek için 1 - 2  çay kaşığı kuru kara kafesi bir fincan sıcak su içinde 10 dakika boyunca bekletin, süzün ve soğumaya bırakın. Başka bir yol ise bir miktar kara kafes kremini ağrıyan alana sürmektir. Şişkinliği indirmek için kurutulmuş kara kafes kullanabilirsiniz.

Burkulma ve incinmeler için Akupres tedavisi;
Harar görmüş alanın yaklaşık On Beş santim uzağındaki bir alana ( zarar gören alana değil ) yavaşça baskı uygulayın. Diz sakatlıkları için, bacağın dışına doğru, diz kapağının 4 parmak ötesindeki basınç noktasına baskı uygulayın.***

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.