diz kapağı ağrısı, diz kapağı ağrısına ne iyi gelir, diz kapağı neden ağrır, diz kapağı ağrısı nedenleri, diz kapağı ağrısı tedavisi, diz kapağı ağrısı nasıl geçer, diz kapağı ağrısı neden olur

24 Şubat 2017 Cuma

Vücutta Uyuşma ve Karıncalanma Nedenleri ve Önlem Alma

Vücutta Uyuşma ve Karıncalanma Nedenleri

 

 

 Vücutta Uyuşma ve Karıncalanma Nedenleri ve Önlem Alma

 Nedenleri


Sinir yada kan damarına basınç : Vücudunuzun bir tarafı üzerinde uzun süre zor bir pozisyonda oturuyor, dayanıyor ve ya uyuyordunuz. Özellikle de vücut “uyandıkça” iğne batıyormuş gibi olduktan sonra hareket ettiğinizde uyuşma geçiyor. Dirseğinize abanmak ulna" sinirinize basınç yapar ve 4. ve 5. parmaklarınız da karıncalanma ve uyuşma olur.

"Karpal tünel sendromu" : Elinizdeki ve bileğinizdeki uyuşma geceleri artıyor ve parmaklarınız, baş parmağınız ve eliniz güçsüzleşti. Muhtemelen güç gerektiren aletleri veya bilgisayarı çok kullanan ya da devamlı tekrarlamalı hareketler yapan birisiniz. Bu durum kendiliğinden geçer veya ağrı kesici ve bileklik gerekebilir.

"Raynaud hastalığı" : El veya ayak parmaklarınız uyuşuyor ve beyazlaşıyor, sonra mavileşiyor, soğuk havalarda kızarıyor ve ısındığı zaman acıyor. Küçük kan damarlarıyla ilgili bir probleminiz var demektir.

"Servikal" yani boyun omurgasında "osteoartrit" : Elinizde kısmi uyuşma ve karıncalanmalar var. Muhtemelen elli yaşını geçtiniz ve boynunuz zaman zaman sertleşip duruyor." Servikal ostreoartrit" söz konusu olmuş olabilir.

Boyun ağrısı omuzlarınızda, uyuşma ve karıncalanma kollarınıza vurur ise ve sallanmadan yürüyemiyor iseniz, "servikal spondiloz" olabilir.

"Disk fıtığı" : Sırtınızın alt kısmında hareket edince artan bir ağrı mı var ? Baldırlarıınız da yada bacaklarınızda ağrı, uyuşma ve karıncalanma mı oluyor ? Disk fıtığı yada disk kayması eklemlerde omurga kemiklerinin arasındaki düz, yuvarlak yastıkların yerinden çıkması durumu olabilir. Sırtta yaralanma, kas zayıflığı yada şişmanlık çok görülen belirtiler arasındadır.

İnme yada geçici iskemi krizi : Kol ve bacaklarda kuvvetsizlik olsa da olmasa da vücudunuzun bir yerinde uyuşma ve karıncalanma, anlaşılamaz konuşma, bulanık yada ikili görme, bilinç bulanıklığı veya baş dönmesi mi var ? Bu uyarıcı belirtiler "geçici iskemi" krizinin yada inmenin belirtisi olabilir.

Kendiniz Ne Yapabilirsiniz ?
 Dolaşımı düzenlemek için uyuşan alana masaj yapın. Uyuşan vücut alanını hareket ettirin. Giysilerinizi bol olanlarından seçin. "Raynaud" hastalığında, el veya ayaklarınızı mutlaka ısıtın. Disk kayması var ise, dizlerinizin altına yumuşak bir yastık koyarak yere uzanın yada dizlerinizin arasına yastık alarak uyuyun. Sıcak bir zemin üzerine rahatça uzanın. Boyun ve sırttaki sertleşme için "ibuprofen" yada aspirini mutlaka deneyin.

Engelleme uzun süre aynı pozisyonda oturmak, dayanmak ve yatmaktan çekinin. Doğru düzgün oturup kalkın. Düzgün oturuş omur iliğiniz ve boynunuzdaki baskıyı ortadan kaldırır. Dik oturun, göğsünüzü kaldırın, çenenizi nazikçe eğin ve başınızı kulaklarınız omuzlarınızı ulaşıncaya kadar hareket ettirin. Sigarayı mutlaka bırakın. Dolaşım sisteminizi kesinlikle etkileyecektir. Tekrarlanan faaliyetleri yaparken ara sıra mola verin yada başka bir iş yapın. Klavyeyle çalışma mahalliniz yani el, bilek ve kol pozisyonu için mutlaka uygun bir şekilde olmalıdır. ***

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.