diz kapağı ağrısı, diz kapağı ağrısına ne iyi gelir, diz kapağı neden ağrır, diz kapağı ağrısı nedenleri, diz kapağı ağrısı tedavisi, diz kapağı ağrısı nasıl geçer, diz kapağı ağrısı neden olur

25 Şubat 2017 Cumartesi

Diz Ağrılarına Karşı İyi Gelen Egzersizler

 

 

Diz Ağrılarına İyi Gelen Egzersizler

 Diz Ağrılarına Karşı İyi Gelen Egzersizler

Soğuk havaların da gelmesi ile beraber artan diz ağrıları günlük hayatınızı çekilmez bir hale getirebilir. Merdiven inip çıkarken, dizlerinizi bükerken, oturup kalkarken dayanılmaz ağrılar yaşıyor iseniz  önereceğimiz basit ev egzersizleri ile diz ağrılarınızı azaltabilir aynı zaman da diz bölgenizi kuvvetlendirebilirsiniz.


1 . Pilates Topu ile Duvar Squat

 Pilates topunu sırtınızın arkasına alın ve duvara doğru yaslanın. Ayaklarınız önünüz de ve omuz genişliğin kadar açılmış olmalı. Topuklarınızın yere düz bir biçimde bastığından ve yerden ayrılmadığından emin olunuz. Ellerinizi önünüze gibi alarak yavaşça çömün, bu sırada pilates topunun da sırtınızda sizinle beraber hareket etmesine izin verin. Mümkün olduğunca çömeldikten sonra ayağa doğru kalkın.

Bu egzersizi başlangıçta ON kez ilerleyen zamanlarda On Beş - Yirmi defa tekrarlayın.

 

2 . Yumuşak Lunge (öne adım)

Yumuşak lunge hareketine ayakta düz bir biçimde durarak başlayın. Ellerinizi belinize doğru koyun ve önce sağ bacağınızı ön tarafa atın. Kalça bölgenizin diziniz ile aynı hizada olmasına muhakkak dikkat edin. Sırtınızda dik olmalı . Bir kaç saniye bu biçimde kalarak başlangıç pozisyonunuza geri dönün.  Aynı hareketi diğer bacağınızla da tekrarlayın.

Egzersizi Beş ‘er defa, 2 bacak için olacak şekilde tekrar edebilirsiniz.


3 . Leg Raise Bacak Kaldırma Hareketi

Mat'ınızın üzerine sırt üstü olacak biçimde yatın. Kollarınızı 2 yanınıza uzatın, ister iseniz sırt bölgenize destek olması için kalçalarınızın yanına koyabilirsiniz. 2 ayağınız birleşik pozisyonda, bacaklarınız düm düz olacak bir biçim de yavaşça yukarıya kaldırmaya başlayın. Bacaklarınız havada pozisyonda yaklaşık 5'er saniye kalın ve tekrar yavaşça başlangıç pozisyonunuza geri dönün.

3 Set, 5 'er olacak şekilde tekrar edebilirsiniz.

4 . Yan Yatarak Bacak Açma Hareketi

Pozisyona mat'ınızın üstünde yan yatarak başlayınız. Elinizi başınıza destek olacak biçimde başınızın altına koyun, diğer elinizle yine göğüs bölgenizin önüne düz olacak biçimde destek koyun. Bacağınızı düz bir çizgi olana dek yavaşça yukarıya doğru kaldırın, bir kaç saniye bu pozisyonda kalarak başlangıç pozisyonunuza geri dönünüz. Bu şekilde bir bacağınız için ON – ON BEŞ kez tekrar yapınız. Ardından aynı hareketi diğer bacağınız ile de tekrar edin.***

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.