diz kapağı ağrısı, diz kapağı ağrısına ne iyi gelir, diz kapağı neden ağrır, diz kapağı ağrısı nedenleri, diz kapağı ağrısı tedavisi, diz kapağı ağrısı nasıl geçer, diz kapağı ağrısı neden olur

25 Şubat 2017 Cumartesi

Diz Kapağında İğnelenme Hissi

 
Diz Kapağında İğnelenme Hissi

Diz Kapağında İğnelenme Hissi


Diz kapağında iğnelenme şikayeti özellikle dizde uyuşma şeklinde ifade edilmektedir. Uyuşma hissi, dizin alt kısmında olabileceği gibi, diz kapağında da belirti gösterebilmektedir. Diz kapağında iğnelenme bir başına olan tek rahatsızlık göstergesi değildir. Fakat beraberinde getirdiği diğer şikayetlerin incelenmesi durumunda, doğru teşhis saptanabilmektedir.

Dizde uyuşma, diz kapağında iğnelenme şikayetleri genelde sinir sıkışması ve bacakta ağrı gibi sorunların neticesinde görülmektedir. Fakat uyuşukluk hissi "menisküs" yırtığı gibi ciddi problemlerin belirti olabileceğinden, kesinlikle ihmal edilmemesi gerekmektedir.

Dizdeki hissizlik yani iğneleme problemi söz konusu olduğunda akıllara felç ihtimali gelmektedir. Fakat diz kapağındaki her uyuşma, felç göstergesi tabi ki değildir. Şikayetin altında yatan pek çok sebep olabilir.

Sinir Sıkışması : Duyu iletiminden sorumlu olan sinirler, vücudun bir çok bölgesinde bulunmaktadırlar. Bacaklardaki sinirlerin sıkışması, zedelenmesi yada hasar görmesi yani bu sinirlere sert darbeler alınması halinde bacak bölgesinde uyuşma hissi oluşabilir. Bacaklar vücudun nerede ise tüm ağırlığını taşımaktadırlar. Bu sebepten dolayı bacakların gün içinde devamlı olarak kullanılması, bacaklara aşırı miktarda yük binmesi veya bacaklara sert darbeler alınması halinde uyuşma problemi oluşmaktadır. Genellikle "obezite" hastalığı olanlarda aşırı ağırlıktan ötürü bu soruna çokk rastlanmaktadır. Bacaklarda sinir sıkışması yani zedelenmesi; özellikle bacakta ağrı hissi, uyuşma yani batma hissiyatı ve kas çekilmesi gibi belirtiler ile kendini göstermektedir.
Yaşlılık

Yaşlılık zamanında vücuttaki eklem ve kemiklerde yıpranma daha fazla olduğu için dizde yada bacak bölgesinde uyuşma gibi şikayetlere daha fazla denk gelmektedir.

Menisküs : Vücut ağırlığının dizlere eşit miktarda dağılmasını sağlayan "menisküsün" yırtılması halinde yırtığın oluştuğu kısımda ağrı ve şişkinlik gibi problemler baş gösterebilmektedir. Genelde aniden ve olmadık şekilde bükülmesi halinde oluşmaktadır. Genellikle sporcularda "menisküs yırtığına" daha çok rastlanmaktadır. Dizde ağrı ve uyuşma hissiyatı, şişlik, yürürken dizin ağrıması ve hareket kısıtlılığı gibi problemler "menisküs" yırtığının belirtileri arasındadır. Eğer bu tarz şikayetleriniz var ise, hiç vakit kaybetmeden Prof. bir doktora başvurulması öneririz.

Vitamin Eksikliği
: Sağlıksız ve dengesiz beslenmenin neticesi olarak görülen vitamin eksikliği, dizde ve bacak kısmında uyuşmanın sebepleri arasındadır. Daha sağlıklı yaşam ve olası dizde uyuşma hissini engellemek adına, sağlıklı ve dengeli beslenme programlarının izlenmesinde yarar vardır.

Zayıf Kan Dolaşımı :
Yalnızca bacakta değil vücudun bir çok alanında oluşan uyuşuklukların başlıca sebeplerinden biri de, zayıf kan dolaşımıdır. Diz bölgesine doğru daha az kan akışının olması halinde bu alanda uyuşukluklar baş gösterebilir. Şikayet bir çok rahatsızlığın belirtisi olabilir. Dizde uyuşukluğun doğru tetkiki veya tedavi yöntemi için mutlaka Prof. bir doktora başvurulması tavsiye ederiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.