diz kapağı ağrısı, diz kapağı ağrısına ne iyi gelir, diz kapağı neden ağrır, diz kapağı ağrısı nedenleri, diz kapağı ağrısı tedavisi, diz kapağı ağrısı nasıl geçer, diz kapağı ağrısı neden olur

21 Şubat 2017 Salı

Diz Ağrısı İçin Doğal Çözümler

 
Diz Ağrısı İçin Doğal Çözümler

Diz Ağrısı İçin Doğal Çözümler

 Diz kası  "tendonların" bulunduğu karmaşık bir yapıdır. Diz ağrılarının asıl sebebi aşırı zorlamak ve buradaki "tendon"ların hasar görmüş olmasıdır. Diz kapağına bağlı ağrılar kalçayı etkiler ve bel ağrısına sebep olabilir. Diz ağrıları kireçlenme gibi rahatsızlıklara sebep olabilirken aynı zamanda tekrarlayan kronik ağrılara dönüşebilir. Diz sağlığını korumak için veya diz ağrılarını gidermek için bir kaç yöntem uygulayabilirsiniz.

1- Kilonuzu kontrol altında tutun.

Kilolu olmak vücudun tüm eklemlerini zora sokar. Vücut ağırlığı genelde dizlere binerek diz ağrılarının oluşmasına sebep olabilir. Yürürken veya koşarken her bir kilo dizlere on kilo olarak yansır. Bu sebeple kilolu iseniz az yağlı veya düşük kalorili bir diyet planı ile kilonuzu kontrol altına alabilirsiniz.

2- Doğru ayakkabılar giyin.

Yüksek topuklu ayakkabılardan veya hiç topuğu olmayan ayakkabılardan kaçının. Yüksek topuklu ayakkabılar vücudun öne eğilmesi ile birlikte dize binen yükün artmasına sebep olurken düz ayakkabılar da dizin sürekli gergin durmasına sebep olur. Bu sebeple az topuğu olan ayakkabılar tercih etmelisiniz.

3- Diz egzersizleri yapın.

Diz kaslarını güçlendirecek egzersizleri uygulayın. Mesela ; Yüzme, bisiklet, dans veya aerobik yapabilirsiniz.

Diz Ağrısı İçin Egzersizler


    Yüz üstü yatın ve sağ ön uyluk kaslarını sıkın, daha sonra sağ bacağınızı sekiz-on santim yukarı kaldırın ve beş-on saniye bu şekilde tutun. 10 tekrar yapın. Hareketi sol bacakla tekrarlayın. Bu egzersiz arka kalça kasları kuvvetlendirir.

    Ayakta durun ve dizinizi karnınıza doğru çekerek bir eliniz ile dizinizi kendinize doğru çekin. Bu biçimde biraz bekleyin. Sonra ayağınızı yere koymadan arkaya doğru dizinizi kıvırı verin. Ayağınız kalçanıza değecek biçimde elinizle baskı uygulayarak beş veya on saniye kadar bekleyin. Aynı hareketi iki dize de uygulayarak on kez tekrar edin. Bu egzersiz uyluk iç kasları kuvvetlendirilmesini sağlayacaktır.

    Sırt üstü yatın ve iki bacağınızı düz şekilde yukarı doğru kaldırı verin. Önce ön sağ uyluk kasınızı sıkın, sonra da aynı işlemi sol ayağınıza da uygulayın. Yavaşça ayaklarınızı yere indirin ve düz bir pozisyon alın. İki ayağınızı da yerden sekiz veya on santim kadar kaldırın ve böylece on-yirmi saniye boyunca tutun. Hareketi on kere tekrar edin.

    Eğer dizinizde dayanılmayacak ağrılar var ise buz torbası uygulayabilirsiniz. Bir havlunun içerisine buz koyarak diz alanın da bekletin. Hem ağrıyı dindirecek hemde şişkinlik var ise inmesini sağlayacaktır. Dilerseniz diz kapağının sabit durması sağlamak için dizinizi "elastik" bir bandajla sarabilirsiniz.

4- Bir anti-inflamatuar ilaç alabilirsiniz.

Aspirin yada "ibuprofen" diz ağrısı için kullanılabilir. "İnflamasyon" ilaçlar şişkinliğin inmesini sağlarken mikrobun dağılmasına yardımcı olur. "Antiinflamatuar" ilaçları ise "ülser" gibi mide problemleriniz var ise hekiminize danışmadan kullanmayın. Ayrıca bu ilaçlar bazı bireylerde alerjik reaksiyonlara ve "anaflaktik" şok'a sebep olabilir. Bu sebep ile ilaç kullanımında uzman bir doktor kontrolü çok önem arz etmektedir.

5- Isıdan kaçının.

Buz, sıvı birikimini önler, fakat dize uygulanan ısı bu birikimi fazlalaştıradabilir. Eğer diziniz de yaralanmadan kaynaklanan bir ağrı var ise ilk kırk sekiz ile yetmiş iki saat arası sıcak banyodan ve dize direk olarak sıcak kompres uygulamalarından mutlaka kaçınmalısınız.

6- Dizinize masaj yapın.

Diz ağrısı için dizinize masaj da yapabilirsiniz. Bu işlem kan dolaşımının artmasını sağlarken, hasar görmüş" tendon" ve dokuların esnemesini ve rahatlamasını sağlayacaktır. Acıyı da aynı oranda azaltacaktır. Diler iseniz bir "fizyoterapistten" yardım alarak profesyonel masaj salonların masaj da yaptırabilirsiniz.

Diz ağrısı bir çok farklı sebeplerden oluşabilir. Özellikle yaralanma ve düşme olaylarında bu doğal olan uygulamaları kullanabilirsiniz. Ancak durup dururken diziniz ağrıyor ise veya dayanılmaz ağrılara sebep oluyor ise "tendon" yırtılması gibi önemli problemlerin olup olmadığını anlayabilmek için muhakkak bir hekime görünmelisiniz.

7- Diz ağrısına şifalı bitkiler

Diz ağrısı, diz kireçlenmesinden dolayı meydana gelmiş ise bu durumda "Çınar yaprağı" "kürü" uygulanmasını tavsiye ediyorum. "Çınar yaprağı kürünün" yapılışı ve uygulanışı oldukça kolaydır. Bir kaç tane çınar yaprağını ufak ufak ufaladıktan sonra kaynar suda bir dakika kadar bekletin. Sonra öğün aralarında aç karnına bir bardak "çınar yaprağı suyunu" içiyoruz. "Afiyet ve şifa olsun..


0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.