diz kapağı ağrısı, diz kapağı ağrısına ne iyi gelir, diz kapağı neden ağrır, diz kapağı ağrısı nedenleri, diz kapağı ağrısı tedavisi, diz kapağı ağrısı nasıl geçer, diz kapağı ağrısı neden olur

20 Şubat 2017 Pazartesi

Diz Kapağı Kayması Tedavisi

Diz kapağı kayması tedavisi

 Diz Kapağı Kayması Tedavisi


Diz kapağı kaymaları, rahatsız olan kişiler de sert ağrılara neden olur ve yürürken yada koşarken bu ağrılar daha da şiddetli bir şekilde hissedilir. Zaman içerisinde başlayan diz kapağı kaymaları, ilerleme kaydederek kendini gösterir ve eğer tedavi edilmez ise hastalar çok daha ciddi şikayetler ve rahatsızlıklar yaşamaya başlarlar. 

Peki diz kapağı kaymasının tedavi yöntemleri nelerdir ? Diz kapağı kayması nasıl tedavi edilir ?


Diz kapağı kaymasını engellemek için rahatsızlık yaşan bireylerin öncelikle oturuş şekillerine dikkat etmeleri gerekir. Diz kapağında kayma olan rahatsız kişiler kesinlikle bacak bacak üstüne atılmış pozisyon da oturmamalıdır. Bununla birlikte hızlı yürüyüş temposundan, hızlı koşmaktan veya yokuş yukarı çıkmaktan kesinlikle sakınmalıdırlar.
Diz kapağı kaymasında öncelikle ; ilaçlı tedavi yöntemlerine başvurulmalıdır. Fakat çoğu hastada ilaç tedavisi işe yaramamaktadır. Böyle bir durum söz konusu ise diz kapağı kaymasının tedavisi için "artroskopik" cerrahi veya "klasik cerrahi" yöntemlerine başvurulur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.